Tegenwoordig zijn veel voedingsadviezen gericht op het vermijden van eten omdat het slecht voor je zou zijn. Dit creëert voor veel mensen het beeld dat je alleen gezond kan zijn als je smaakloze en saaie droge groenten eet.
Door dit beeld, waar gezond zijn en genieten niet samen gaan, beginnen veel mensen niet met werken aan een gezonde leefstijl.
Als je dan tóch besluit om er wel aan te werken, is de kans groot dat je na een aantal weken of maanden zonder pizza, kaasplanken en borrels, bedroefd de handdoek in de ring gooit.
Het probleem met de achterhaalde visie dat gezondheid over restrictie gaat, is dat het een enorme barrière creëert. Het gaat er vanuit dat je een machine bent die alleen brandstof nodig heeft en niets meer.
En dat, is absoluut niet waar.
Je kan prima gezond zijn én genieten van donuts, wijn, bier en chips.
Sterker nog, je hebt het nodig!
Uiteraard is het leven geen lopend buffet en zijn voedingskeuzes belangrijk, alleen niet tot in het detail dat sommigen je doen geloven.
Gezond eten is niet iets puur mechanisch.
Een belangrijk aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, is het mentale aspect van eten.
Eten voor je plezier, eten om iets te vieren, eten als je gestresst bent, je hebt het allemaal nodig voor een gezonde leefstijl.
Je gaat niet gelukkig worden door te eten als een monnik, dus probeer het überhaupt niet!
Ik ben een Mac-Nutrition gecertificeerde voedingsdeskundige. Mac-Nutrition is de industrie leidende opleider voor voedingsdeskundigen.
Tijdens de opleiding ligt er een grote focus op het leren interpreteren van de hedendaagse wetenschap om dit vervolgens te vertalen naar praktisch nuttige en uitvoerbare stappen voor mijn klanten. Daarnaast ligt er ook een grote focus op het mentale aspect dat komt kijken bij eten en gezondheid.
In mijn werkwijze ligt een grote focus op jouw eigen initiatief en motivatie. Jij zit aan het stuur en ik wijs je de weg.